Horizontale siermodellen hekwerk

Sierhekwerk

Sierhekwerk nodig? Hekwerk Brabant is de sierhekwerk specialist die u zoekt. Wij staan voor kwaliteit, duurzaamheid en een prachtig design. Ons assortiment is ingedeeld in drie categorieën: Modern Sierhekwerk, Klassiek Sierhekwerk en Eigen ontwerp.

 

Dé sierhekwerk specialist uit Brabant

Bent u van plan om uw tuin (of bedrijventerrein) mooier te maken? Dan is sierhekwerk de juiste keuze! Van moderne tot aan klassieke stijlen; bekijk onze brede selectie van prachtig ontworpen hekken en poorten.

U kunt altijd een model vinden dat zowel bij uw stijl als bij uw huis of (bedrijven)terrein past.

Ik wil graag advies

Sierhekwerk kopen? Kies voor Hekwerk Brabant

Kiest u voor Hekwerk Brabant, dan kies u voor kwaliteit en duurzaamheid. Onze specialisten begeleiden het hele traject en kunnen ook voor u het sierhekwerk plaatsen. Dit geldt ook voor sierpoorten. Meer voordelen van Hekwerk Brabant:

 • Gratis advies
 • Vakkundigheid
 • Duurzaamheid
 • Veiligheid

Ik wil graag advies

Sierhekwerk prijzen (hoe duur is een sierhekwerk?)

Wat kost een sierhekwerk precies? Dat is een vraag die we vaak krijgen. Het is lastig om daar direct antwoord op te geven, omdat alles afhankelijk is van de grootte van het project en het gekozen model hekwerk. Om u een helder beeld te geven van de eventuele prijzen, kunt u de volgende vuistregel aanhouden:

 • De gemiddelde prijzen variëren van € 160,00 tot € 300,00 per meter (exclusief montage).
 • In het hogere segment wisselen de prijzen van € 300,00 tot € 600,00 per meter (exclusief montage)

Sierhekwerk voor uw tuin

Bij de beslissing over wat voor soort hekwerk of poort te installeren, is het belangrijk dat u rekening houdt met de stijl van uw huis en tuin. Wij weten dat elke tuin uniek is.

Of u nu in een hoekhuis, herenhuis of een vrijstaande woning woont: wij zullen u helpen bij het nemen van de juiste beslissing.  Dit doen wij door goed te luisteren naar de klant en door te kijken naar de verschillende modellen voor elke situatie.

Het kiezen van het gewenste model is enorm belangrijk

Voor sierhekwerk of sierpoorten in de tuin is het kiezen van het gewenste model enorm belangrijk. Hier hebben we een verschil in horizontale en verticale siermodellen.

Horizontale siermodellen

Horizontale siermodellen zijn ontworpen voor klanten die privacy en discretie op prijs stellen, maar ook de voorkeur geven aan eenvoudige, minimalistische vormen.

Het brede assortiment aan productmodellen, de hoge kwaliteit en de uitstekende bescherming tegen corrosie zijn kenmerken die deze oplossing uniek maken.

Horizontale siermodellen hekwerk

Voorbeeld van horizontaal sierhekwerk

Verticale siermodellen 

Verticale siermodellen zijn een traditionele oplossing verpakt in een modern design. De transparante, verticale, arrangementen zijn verrijkt met verschillende decoratieve elementen, welke u zelf kan uitkiezen.

De rijke ontwerp-mogelijkheden en kleuren, de hoge kwaliteit en de effectieve bescherming tegen corrosie zijn kenmerken van onze verticale siermodellen. Hierdoor is er altijd een keuze die goed bij u en uw huis of privéterrein past.

Verticale siermodellen hekwerk

Voorbeeld van verticaal sierhekwerk

Belangrijke vragen over de hoogte van een hekwerk in de tuin

Bij de beslissing over de hoogte voor een sierhekwerk voortuin of achtertuin, zijn er een aantal belangrijke factoren van belang. Om de belangrijkste factoren te weten, stellen wij u altijd de volgende vragen:

 1. Wat is de omvang van de tuin?
 2. Wat is de precieze hoogte van de woning ?
 3. Wat is de afstand van het (toekomstige) hekwerk tot aan de woning?
 4. Welke veiligheidseisen heeft u?
Sierhekwerk tuin 

Sierhekwerk tuin nodig? Dit zijn de belangrijkste vragen die je kunt stellen om de juiste hoogte te bepalen

Tip: doe inspiratie op bij buurtgenoten

Bent u niet zeker van de juiste hoogte of over het soort hekwerk? Kijk dan eens rond in de buurt en doe inspiratie op bij andere woningen. Hier kunt u zien wat de hoogte van een hekwerk doet met uw totale uitstraling.

Naast de hoogte is de stijlkeuze voor een (sier)hekwerk een belangrijke factor. Het is vaak gebaseerd op wat u wilt uitstralen. Passen bijvoorbeeld verticale spijlen meer bij uw smaak dan horizontale?

Het hekwerk model wordt vaak gebaseerd de stijl van de woning. Door de hoogte en het type model op elkaar af te stemmen, zorgen we voor een passend geheel.

Diverse soorten sierhekwerken op een rij 

Hekwerken zijn er in verschillende soorten en maten. We hebben hier de meest voorkomende op een rij gezet. Zie ons volledige assortiment boven aan de pagina (druk op het soort voor meer informatie).

Sierhekwerk modern en klassiek

De vraag naar sierhekwerk met een modern uiterlijk is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Bij Hekwerk Brabant hebben we een divers assortiment aan sierhekwerk en sierpoorten met een moderne uitstraling. Het fijne aan deze modellen is dat ze ook nog naar wens aan te passen zijn. Dit zorgt voor een unieke uitstraling van uw tuin.

Dagelijks merken we dat de vraag groter wordt naar modern sierhekwerk, maar toch is er nog veel belangstelling voor klassiek sierhekwerk. Voor beiden vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden.

Sierhekwerk modern

Sierhekwerk op een muurtje

Een hekwerk hoeft niet altijd in de grond te staan. Een sierhekwerk op een muurtje plaatsen is bijna altijd mogelijk. Het heeft vaak een stoere en robuuste uitstraling. Bovendien heeft het veel voorden:

 • Je houdt water en andere vervuilingen tegen
 • Het voorkom dat dieren onder het hek doorgraven
 • Minder vuil aan de onderkant van het hek
 • Minder snel schade aan de onderkant van het hekwerk

Sierhekwerk op een balkon

Wanneer er hekwerk komt kijken op een balkon of dakterras wordt er vaak voor sierhekwerk gekozen. Dit komt omdat dit vaak gematcht wordt met het (al bestaande) hekwerk in uw tuin. Zo zorgt u voor één en dezelfde uitstraling.

Let op: plaatsing op een balkon of dakterras hebben andere vereisten dan een plaatsing op de grond. Daarom is het handig om eerst contact op te nemen met één van onze specialisten om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Hekwerk Brabant heeft verschillende soorten materialen in het assortiment

Hekwerk Brabant heeft hekwerken van verschillend soort materiaal. Onze sierhekwerken- en poorten zijn allemaal gemaakt van een staalprofiel welke vervolgens volblad verzinkt, gegalvaniseerd en gepoedercoat zijn.

materiaal sierhekwerk

De meest gebruikte soorten sierhekwerken hebben we hieronder uitgelicht.

Sierhekwerk metaal

De door Hekwerk Brabant geleverde (sier)hekwerken van metaal zijn van hoge kwaliteit. De kwaliteit waarborgen wij doordat we zorgvuldig met het hekwerk omgaan. We kunnen vrijwel elk type metalen hekwerk in verschillende hoogtes leveren. Sierhekwerk van metaal biedt privacy, veiligheid en een fijne aanblik van uw tuin.

 • Een metalen (sier)hekwerk gaat maar liefst 40 jaar of langer mee.

Sierhekwerk ijzer

Veel mensen kiezen voor een sierhekwerk van ijzer rondom de tuin. Wij bieden de keuze tussen veel verschillende soorten sierhekken van ijzer.  Het materiaal van onze producten is altijd hoogwaardig en zorgt ervoor dat het sierhek een leven lang meegaat.

 • Een groot voordeel van (sier)hekwerk van ijzer is dat het stevig is en weinig onderhoud nodig heeft.

Sierhekwerk staal

Een sier)hekwerk van staal is standaard behandeld tegen roestvorming en zijn redelijk voordelig qua prijs. De kwaliteit en stabiliteit van onze stalen hekwerken zijn hoog en zijn in diverse hoogtes leverbaar.

Benieuwd of het stalen hekwerk geschikt is voor in uw tuin? Onze specialisten kunnen er meer over vertellen.

 • Een (sier)hekwerk van staal gaat 40 jaar of langer mee

Sierhekwerk hout

Een sierhekwerk van hout is vaak gemaakt van geïmpregneerd hout. Dat wilt zeggen dat het hout is behandeld met een zoutoplossing om houtrot en andere schimmels te voorkomen. Een ander soort hout dat vaak hiervoor gebruikt wordt is padoek.

 • Een (sier)hekwerk van hout gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.
 • *Houten sierhekwerk zit niet in ons assortiment. Wel hebben we poorten met houtvulling.

Ook voor een sierhekwerk poort kunt u bij ons terecht

Een sierhekwerk poort maakt het hekwerk rondom de tuin compleet. Hekwerk Brabant biedt veel mogelijkheden op het gebied van sierpoorten en sierhekwerk looppoorten.

Dit kunnen geautomatiseerde poorten zijn, maar ook poorten die niet geautomatiseerd zijn. Voor de automatiseringen is er een keuze tussen boven en ondergrondse aandrijvingen. Altijd voorzien van de hoogste kwaliteit.

sierwerk poort van Hekwerk Brabant

Daarbij kunt u ook bij ons terecht voor mooie en praktische accessoires voor bij uw sierpoort. Denk hierbij aan een intercom (eventueel met camera), het installeren van led verlichting, het monteren van een brievenbus in de poortpaal of het installeren van een codeklavier. Benieuwd naar wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Ik wil graag advies

Sierhekwerk op maat

Het sierhekwerk en poorten van Hekwerk Brabant zijn altijd op maat gemaakt. Dit komt omdat er met veel elementen rekening gehouden moeten worden als het gaat om hekwerk en een goed bijpassende poort.

Zo moet alles bij de uitstraling van het huis, de breedte van een eventuele oprit en de diepte van de tuin passen. Vanzelfsprekend is het allerbelangrijkste dat de wensen en behoeften van de klant worden vervuld.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij dé specialist in Brabant op het gebied van hekwerken en poorten. Naast sierhekwerk op maat, leveren we ook dubbelstaafmat hekwerk, gaashekwerk en spijlenhekwerk.

Waarom kiezen voor een sierhekwerk van Hekwerk Brabant?

Hekwerk Brabant staat voor kwaliteit, functioneel, mooi en onderhoudsvriendelijk hekwerk. Onze 5 kernwaarden hebben we hieronder kort omschreven.

Functionaliteit

Poorten en hekwerken zijn elementen welke jarenlang mee moeten gaan. Daarom moeten we zorgvuldig nadenken over de verwachte functionaliteiten daarvan. Onze oplossingen garanderen het hoogste niveau van veiligheid en bieden een lange levensduur van de zinklaag en poedercoating. Dit dankzij het gebruik van de modernste productie technologieën.

Hekwerk Brabant levert hoogwaardige hekwerken voorzien van extra componenten zoals automatisering of tuinverlichting. De bediening van deze elementen is heel eenvoudig en wordt gedaan via mobiele applicaties door gebruik te maken van slimme omheiningen en slimme verlichtingssystemen. Het gebruik van onze oplossingen geeft comfort en plezier.

Pracht voor het oog

Wanneer er besloten wordt om een hekwerk of poort te plaatsen, moet de vorm altijd aansluiten op de architectuur en stijl van het huis of pand. Een hekwerk of poort moet het visitekaartje zijn wanneer u aankomt. Hoe mooier dit er uit ziet, hoe indrukwekkender de bezoeker het zal vinden.

Ons brede aanbod omvat zowel moderne horizontale en verticale siermodellen als modulaire hekwerken en poorten. Het brede aanbod maakt het mogelijk om een omheining te creëren die aansluit bij de wensen en behoeften van de klant.

Dankzij de beste materialen die bij de productie worden gebruikt en de verscheidenheid van de vormen, zien onze sierhekwerken er, voor een hele lange tijd, fantastisch uit.

Kwaliteit en technologie

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte omheining, is het de moeite waard om te controleren van welk materiaal en productieprocessen het is gemaakt. Onze hekwerken en poorten zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen als resultaat van moderne productieprocessen.

Onze sierhekwerken en -poorten zijn gemaakt van een staalprofiel welke vervolgens volblad verzinkt, gegalvaniseerd en gepoedercoat zijn.  Dat zorgt ervoor dat het hekwerk van Hekwerk Brabant een levensduur heeft van maar liefst 40 jaar.  Bovendien gebruiken we geen schadelijke chemicaliën in onze productie en beperken we het lassen tot een minimum.

Het kopen van ons hekwerk betekent dat u kiest voor een vooruitstrevend en modern product, waarvan de aankoop zich terugbetaalt gedurende vele jaren van gebruik.

Plaatsing en aansluiting

Het correct plaatsen van het hekwerk is enorm belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat u jarenlang probleemloos gebruik kunt maken van het hekwerk. Wij zijn een ervaren specialist die al een geruime tijd actief zijn in de mark. Hekwerk Brabant voorziet u daarom altijd van professioneel en doordacht advies.

Onze installateurs bestaan uit gekwalificeerde specialisten die dankzij hun vaardigheden uw hekwerk of poort zorgeloos plaatst.

Onderhoudsvriendelijk

Eenmaal geplaatst, blijf het hekwerk er prachtig uit zien, zonder dat u daar enige moeite voor hoeft te doen. Het is daarom zeker de moeite waard om te kiezen voor onze producten.  Hekwerk Brabant garandeert dat het hekwerk jarenlang hun eigenschappen en kleur zullen behouden en dat onderhoudswerkzaamheden tot een minimum wordt beperkt.

Ik wil graag advies

Veelgestelde Vragen over Sierhekwerk

1. Welke soorten sierhekwerk biedt Hekwerk Brabant aan?
Hekwerk Brabant specialiseert zich in een breed assortiment aan sierhekwerken, onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: Modern Sierhekwerk, Klassiek Sierhekwerk en Eigen Ontwerp. Of u nu op zoek bent naar een hedendaagse uitstraling of een meer traditionele flair, wij hebben de expertise en opties om aan uw wensen te voldoen.

2. Kan ik mijn eigen sierhekwerk ontwerpen?
Ja, bij Hekwerk Brabant waarderen we uw creativiteit en persoonlijke visie. Wij bieden de mogelijkheid voor Eigen Ontwerp, waarbij u in nauwe samenwerking met onze specialisten uw unieke sierhekwerk kunt realiseren. Samen zorgen we ervoor dat uw ontwerp niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan alle functionele vereisten.

3. Wat zijn de kosten van sierhekwerk?
De kosten voor sierhekwerk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de afmetingen, en het gekozen materiaal. Over het algemeen liggen de prijzen tussen €160,00 en €600,00 per meter, exclusief montage. Voor een nauwkeurige schatting op maat raden we u aan contact op te nemen voor een vrijblijvende offerte.

4. Biedt Hekwerk Brabant ook installatieservice voor sierhekwerken?
Zeker, Hekwerk Brabant biedt een complete installatieservice voor al onze sierhekwerken en -poorten. Onze ervaren monteurs zorgen voor een professionele plaatsing van uw sierhekwerk, met aandacht voor detail en veiligheid.

5. Hoe kies ik het juiste sierhekwerk voor mijn tuin of bedrijventerrein?
Het kiezen van het juiste sierhekwerk hangt af van uw persoonlijke smaak, de architectuur van uw huis of bedrijfspand, en de gewenste functionaliteit. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, waarbij we rekening houden met uw voorkeuren, de omvang van uw tuin, de hoogte van uw woning, en eventuele veiligheidseisen.

6. Hoe lang gaat sierhekwerk mee?
De levensduur van sierhekwerk is afhankelijk van het materiaal en de onderhoud. Onze metalen sierhekwerken zijn behandeld tegen roest en kunnen, met juist onderhoud, 40 jaar of langer meegaan. Wij bieden advies over het onderhouden van uw sierhekwerk om de duurzaamheid te maximaliseren.

7. Is sierhekwerk onderhoudsvriendelijk?
Ja, de sierhekwerken van Hekwerk Brabant zijn ontworpen om onderhoudsvriendelijk te zijn. Dankzij de kwalitatieve materialen en afwerkingen behouden ze jarenlang hun schoonheid en functionaliteit met minimale onderhoudsinspanningen.

Voor meer informatie of persoonlijk advies, nodigen wij u uit om contact op te nemen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het vinden van het perfecte sierhekwerk voor uw ruimte.